Қияр – терінің, жүректің, сүйектің саулығын қолдайтын, тіпті созылмалы аурулардың қаупін азайтатын төмен калориялы, қоректік тағам
Ғалымдар қиярдың денсаулыққа өте пайдалы екенін мәлімдеді, деп хабарлайды Azattyq Rýhy.
Қияр 96 пайыз судан тұрады, сұйықтықты жеткілікті қабылдау мыналар үшін маңызды:
Ұсынымға сәйкес, күнделікті тұтынатын сұйықтықтың шамамен 20 пайызын тағамнан аламыз, ал қияр ғажайып су көзі саналады.
Бір қызығы, қияр сүйек саулығы үшін өте маңызды К дәруменіне бай. Vitamin K and Bone Health зерттеуінде күніне 109 мкг К1 дәруменін қабылдаған әйелдердің жамбас сүйегінің сынуы азаятыны айтылған.
Қиярда жүректі қорғайтын флавоноидтар – фитонутриенттер бар. «The Effects of Flavonoids in Cardiovascular Diseases» зерттеуі флавоноидтардың мынадай қасиетке ие екенін көрсетті:
Қияр тазартқыш және салқындатқыш әсерге ие, тітіркенуді және қабынуды азайтады. Foods of the Mediterranean diet: citrus, cucumber and grape зерттеуіне сәйкес, өнімді сыртқы және ішкі қолдану терінің жалпы жағдайын жақсартуға және тері инфекцияларының қаупін азайтуға көмектеседі.
Пайдалы қасиеттеріне қарамастан, кей адамдар қиярды сақтықпен тұтынуы керек:
Қорыта айтқанда, қияр – терінің, жүректің, сүйектің саулығын қолдайтын, тіпті созылмалы аурулардың қаупін азайтатын төмен калориялы, қоректік тағам.